healthy-joga-rukenagore

Susrela sam se sa jogom u svojim dvadesetim, a profesionalno radim sa ljudima od 2007. godine.

“Suština vežbanja je uspostaviti kontakt sa telom, osećati ga, održavati u dobrom stanju, jačati na spontan, pravilan i zdrav način.”

  • Sertifikovani instruktor joge u klasi Dragana Lončara od 2009. god.  (vidyayoga).

  • Sertifikovani instruktor “Prenatal Yoga” (joga za trudnice), od 2017. god. u klasi babice Divne MIljković.

 

Oduvek me je intrigirala tema ljudskog zdravlja i uvek sam se pitala: “Šta to znači biti zdrav?” U skladu sa tim konceptom stalno dopunjujem svoja znanja. U međuvremenu završavam i homeopatske studije u trajanju od tri godine i imam zvanje homeopate (homeopatski centar Simillimum).

Proučavam različite sisteme i autore, koji se bave tematikom zdravlja tela, uma i kako pravilno pristupati u radu sa telom i umom. Na osnovu svog dugogodišnjeg rada i iskustva, sve to integrišem u jednu celinu, pokušavajući da doprinesem ostvarenju najblagotvornijih efekata na samo telo i um – na čoveka u celini. Iz svega toga se izrodio moj sistem rada koji sam nazvala “Healthy yoga“.

Psihologija igra ulogu u mom poslu u smislu da se kao instruktor trudim da radim na sebi i da posećujem dodatne seminare koji će učiniti moj rad kvalitetnijim i koji će mi omogućiti da bolje razumem kako sebe, tako i druge ljude. U skladu sa tim, interesuje me svaki oblik edukacije, koji će doprineti poboljšanju kvaliteta mog rada.

Stoga sam 2023. godine upisala Telesno orjentisanu psihoterapiju (https://www.cir.hr/cir-beograd/).

Telesno orjentisana psihoterapija je odlična dopuna mom dugogodišnjem profesionalnom radu i iskustvu  joga instruktora, gde su integracija tela i uma i težnja ka potpunoj relaksaciji i obnavljanju čoveka od suštinskog značaja za vitalano i zdravo telo i smiren i staložen um. Jedino kada čovek uoči značaj rada na sebi, gde su telo i um podjednako zdravo, ispravno i konstruktivno tretirani, može kao integrisana i ostvarena individua da korača slobodno na ovoj planeti zemlji i ostvari svoj pun potencijal.

Imam svoj joga studio i vodim grupne i individualne časove.

Obučena sam za grupni, terapeutski i individualni rad sa odraslima, starijiom populacijom, decom i trudnicama.

Najbolji pokazatelj mog rada, znanja i iskustva je prisustvo na mojim časovima i individualni doživljaj toga.