Novosti

Moja nova edukacija – telesna psihoterapija

Svoj profesionalni rad kao instruktor joge stalno usavršavam i dopunjujem novim znanjima, stoga sam 2023. godine upisala edukaciju za terapeuta Telesne psihoterapije (https://www.cir.hr/cir-beograd/). Telesno orjentisana psihoterapija je savršena dopuna mom dugogodišnjem profesionalnom radu i iskustvu kao joga instruktor, gde su integracija tela i uma i težnja ka potpunoj relaksaciji i obnavljanju čoveka, od suštinskog značaja za vitalano i zdravo telo i smiren i staložen um. Jedino kada čovek uoči značaj rada na sebi, gde su telo i um podjednako zdravo, ispravno i konstruktivno tretirani, može kao integrisana i ostvarena individua da korača slobodno na ovoj planeti zemlji i da svoj pun potencijal. “Četvorogodišnji program za integrativni osobni razvoj i terapijski rad jest četvorogodišnji program edukacije iz područja integrativne psihologije, tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti. Kroz četvorogodišnji program polaznici se susreću s cjelovitim pregledom vodećih psihoterapijskih pravaca iz teorijske i praktične, to jest iskustvene perspektive. U svome radu četvorogodišnji program je za razliku od formalnog obrazovnog sustava dominantno orijentirana na tehnike učenja koje se temelje na vlastitom iskustvu, pa je stoga i teorijski dio nastave redovno popraćen praktičnim vježbama. Takvom tehnikom učenja pristupa se svakom pojedinom polazniku individualno, to jest naglasak edukacije stavljen je na individualnu i osobnu primjenu stečenih znanja. To ujedno znači i da su tehnike učenja uz mentalno, orijentirane i na emocionalno i tjelesno učenje.” (https://www.cir.hr/edukacija/osobni-razvoj/) Telesno orjentisana psihoterapija biće savršena dopuna mom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu kao joga instruktora, gde su integracija tela i uma i težnja ka potpunoj relaksaciji i obnavljanju čoveka, od suštinskog značaja za vitalano i zdravo telo i smiren i staložen um. Jedino kada čovek uoči značaj celokupnog rada  sa telom, gde su telo i um podjednako zdravo, ispravno i konstruktivno tretirani, može kao integrisana i ostvarena individua da korača slobodno na ovoj planeti zemlji i da svoj pun potencijal.

Pročitaj više

Saznajte kako pristupiti bolu u leđima?

Danas 90% ljudi ima neki oblik bola u leđima. Uzroci su razni, ali da ne bi previše lutali i da bi što pre shvatili tu problematiku, potrebno je imati neke smernica koje će nam ukazati ispravan pristup. Ceo tekst o tome možete pročitati ovde: Otvorite

Pročitaj više

Prenatal joga kurs

U saradnji sa Vidya Yoga školom Dragana Lončara organizuje se troipomesečna obuka joga instruktora za rad sa trudnicama. Kurs postoji od 2012. godine.  Kurs je namenjen isključivo instruktorima joge. Imam veliku čast da sam od ove godine na kursu asistent praktične nastave. Sve o tome možete pogledati ovde https://divnababica.net/prenatalkurs

Pročitaj više

ONLINE VEŽBANJE JOGE!

Online vežbanje nije savršena opcija, ali u specifičnim okolnostima, pokazalo se kao savršena mogućnost. Tako da Healthy jogu možete vežbati ONLINE:  – početni nivo – ponedeljkom i sredom u 18h; – srednji nivo – ponedeljkom i sredom u 20h; STIL – kombinacija različitih stilova integrisanih u sistem rada koji sam nazvala Healthy Yoga koncept. Više o tome možete pogledati ovde. Naravno možete zakazati konsultacije i svoj individualni termin.

Pročitaj više

Septembar je mesec novih početaka!

Počnimo da negujemo telo uz pomoć blagotvornih joga položaja… Da bi položaji bili efikasni i blagotvorni za naše telo, potrebno je da dobijemo razumljive i jasne instrukcije od instruktora koji nas obučava. Bhujangasana ili kobra je položaj koji nas otvara i pobuđuje. Aktivira celu kičmu, ramena i ruke, isteže stomak i otvara grudni koš. Da ne bi ugrozili donji deo leđa, poželjno je aktivirati bande u tom delu. Mogu je raditi samo osobe koje imaju zdrav kičmeni stub, jer intenzivno deluje na kičmene zglobove i mišiće. Termini: pon – sreda – petak od 18h i 20h.

Pročitaj više

Vežbajmo jogu!

Otvorimo se ka proleću. Posvetimo se sebi i svom telu. Dozvolimo telu da kroz nesputan pokret i slobodan tok disanja upije dah proleća. Vežbajmo jogu, jer nas ona povezuje sa suštinom našeg bića i podržava nas da oslobođeno živimo! UPIS NOVIH ČLANOVA JE U TOKU!

Pročitaj više