Moja nova edukacija – telesna psihoterapija

Podelite:

Svoj profesionalni rad kao instruktor joge stalno usavršavam i dopunjujem novim znanjima, stoga sam 2023. godine upisala edukaciju za terapeuta Telesne psihoterapije (https://www.cir.hr/cir-beograd/).

Telesno orjentisana psihoterapija je savršena dopuna mom dugogodišnjem profesionalnom radu i iskustvu kao joga instruktor, gde su integracija tela i uma i težnja ka potpunoj relaksaciji i obnavljanju čoveka, od suštinskog značaja za vitalano i zdravo telo i smiren i staložen um. Jedino kada čovek uoči značaj rada na sebi, gde su telo i um podjednako zdravo, ispravno i konstruktivno tretirani, može kao integrisana i ostvarena individua da korača slobodno na ovoj planeti zemlji i da svoj pun potencijal.

“Četvorogodišnji program za integrativni osobni razvoj i terapijski rad jest četvorogodišnji program edukacije iz područja integrativne psihologije, tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti. Kroz četvorogodišnji program polaznici se susreću s cjelovitim pregledom vodećih psihoterapijskih pravaca iz teorijske i praktične, to jest iskustvene perspektive. U svome radu četvorogodišnji program je za razliku od formalnog obrazovnog sustava dominantno orijentirana na tehnike učenja koje se temelje na vlastitom iskustvu, pa je stoga i teorijski dio nastave redovno popraćen praktičnim vježbama. Takvom tehnikom učenja pristupa se svakom pojedinom polazniku individualno, to jest naglasak edukacije stavljen je na individualnu i osobnu primjenu stečenih znanja. To ujedno znači i da su tehnike učenja uz mentalno, orijentirane i na emocionalno i tjelesno učenje.” (https://www.cir.hr/edukacija/osobni-razvoj/)

Telesno orjentisana psihoterapija biće savršena dopuna mom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu kao joga instruktora, gde su integracija tela i uma i težnja ka potpunoj relaksaciji i obnavljanju čoveka, od suštinskog značaja za vitalano i zdravo telo i smiren i staložen um. Jedino kada čovek uoči značaj celokupnog rada  sa telom, gde su telo i um podjednako zdravo, ispravno i konstruktivno tretirani, može kao integrisana i ostvarena individua da korača slobodno na ovoj planeti zemlji i da svoj pun potencijal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *